2
  min lezen

Coronakansen

Zo creëer je als restaurant Coronakansen

Sophie Wassink
September 14, 2020
Inspiratie Post

Het is een enorm lastige tijd voor horeca-ondernemers. Alles wat 'normaal' leek is niet meer normaal. Het enige wat je kunt doen is het hoofd boven water houden en als dat lukt, kansen pakken.

Fine dining restaurant The Lemon Tree is daar een goed voorbeeld van. Na een periode van rouw en bezinning heeft ondernemer Valentijn Bergens samen met zijn team de koppen bij elkaar gestoken. ‘We kunnen niet open, maar wat kunnen we wel?’ Ze ontwikkelden de Lemon Box, die ze bezorgen door heel het land en ze zijn samenwerkingen aangegaan met Boetiekhotel Finsch en Havensloep Deventer.

Inspiratie

The Lemon Box is een box vol gerechten, die kan worden afgehaald of thuis kan worden bezorgd. ‘Fine dining in je eigen woonkamer, dat is het idee. Met iedere week een nieuw menu. Je bestelt de box, stelt het perfecte gezelschap samen en dekt de tafel. In een handomdraai tover je een vijf of achtgangendiner op tafel in je eigen woonkamer.’  Naast de box bedachten de mannen in samenwerking met Boetiekhotel Finsch The Lemon Tree en suite. Gasten kunnen een tafel in een suite reserveren. Twee vliegen in één klap, zeg maar. Private dining in optima forma. De fonkelnieuwe kamers van Finch worden getransformeerd tot privérestaurant.

Wat leren we hier van?

Omschakelen, creatief denken en samenwerkingen aangaan. Iedereen in de branche zit in hetzelfde schuitje, dat zorgt voor verbinding en verbroedering. Mocht je geen tijd, geld of zin hebben om nu nog een geheel nieuw plan uit de grond te stampen? Gebruik deze periode dan om je zaak en je team klaar te stomen voor 'het nieuwe normaal.' Maak je terras anderhalve meter proof. Geef de tafels een vers likje verf. Ruim de rommelige berging op. Werk je website bij en zorg dat je vaste gasten weten dat je er weer aan komt. Zo gaan we samen met frisse moed de zomer in.