3
  min lezen

Falco Ijben

Teamlid - Falco IJben

Sophie Wassink
April 2, 2021
Over Het Team

Online Gastheer's bedachtzame beveiliger met 'humor'.

Pretogen, baardje, gekreukt t-shirt. Falco IJben (22) beheert de server van Online Gastheer en neemt de security voor zijn rekening. Hij volgt de master Cybersecurity in Nijmegen en zorgt er voor dat onze website in de lucht blijft. Mocht de site, ondanks Falco's skills, toch ooit uit de lucht vallen dan is Falco de man die hem razendsnel terug toveren kan. Ik ben Falco.

Hij weet alles van servers maar kan ook codes kraken. Dat is heel belangrijk zodat er op onze site niet kan worden ingebroken. Zo blijven de gegevens uit handen van vuile boeven en is de privacy van onze gebruikers gewaarborgd.

"Security is net een puzzel. Gelukkig ben ik daar hartstikke goed in. Ik onderzoek hoe ik ergens in kan komen, zodat ik weet wat voor muren ik moet bouwen om de boeven tegen te houden. Klinkt vaag hè? Gelukkig weet ik wat ik doe."

We vroegen hem: Waarom werk je bij Online Gastheer?

"Ik vind OG een tof concept, en daarbij ken ik Jonathan (en de anderen) al lang. Ik vind het leuk en uitdagend om samen een product op de markt te zetten. Ik doe het niet voor het geld, ik doe het omdat ik de bruikbaarheid van het product zie en denk daarbij een bijdrage te kunnen leveren, om het tot een succes te maken."

"Waar ik naartoe wil binnen OG is een veilige omgeving creëren die altijd bereikbaar is voor de mensen die ermee werken."