5
  min lezen

Tim Lubbers

Succesverhaal van Tim Lubbers - Eetkamer Everydays

Sophie Wassink
September 14, 2020
Succesverhaal

"Voorheen schreef ik alle reserveringen zelf in een chaotische agenda. Een foutje is dan snel gemaakt. Sinds ik OG gebruik, maak ik geen fouten meer. Het geeft me een stukje rust en daar ben ik heel blij mee."

Huiskamer.

Tim Lubbers (27) begon op de markt. Samen met zijn moeder verkocht hij zijn eigen gemaakte brood. We zijn nu vier jaar verder en drie horecazaken rijker. Dat is snel gegaan. Tim is een inspirerende jonge ondernemer én onze eerste klant in Zwolle. Tijd voor een goed gesprek.

Het terras staat uit, een grote, zwart-wit foto siert de wand, verse bloemen staan op het kleine aantal tafels. Eetkamer Everydays in de Assendorpstraat wil de gezelligste huiskamer van Zwolle zijn. En dat lukt ze aardig. Tim staat stralend achter de bar, een vrolijke chefkok in de keuken.

Oldschool.

Hier draait het om goed, gezond en ambachtelijk eten. Dat was vroeger in huize Lubbers al van groot belang. “Thuis, aan de houten tafel, met een goed glaasje wijn, frustreerden we ons om de slechte kwaliteit van producten. Lekker en ambachtelijk brood konden wij niet vinden, dus zijn we het zelf gaan maken." Tim ontwikkelde samen met zijn ouders en broertje biologisch desembrood. Een brood met slechts een handjevol ingrediënten, zonder suikers, gebakken volgens oud Franse traditie. “Heel langzaam, met minimaal dertig uur rijpingstijd.”

Succesformule.

Met het eigen brood onder de arm ging familie Lubbers de markt op. “Zou ons product aanslaan?” Het liep storm. Tim ronde zijn Hogere Hotelschool af, zijn broertje specialiseerde zich als barista en samen met ma openden ze vier jaar geleden Everyday Bread & Coffee. Ook in de Assendorpstraat, een paar deuren verderop. “Een van onze concurrenten verliet ruim twee jaar geleden de straat, deze plek kwam vrij en we zijn het gat in gesprongen.” Begin 2017 was Eetkamer Everydays een feit. Hier staat Tim aan het roer. En omdat hij nog niet druk genoeg is, opende hij onlangs een tweede vestiging in Hattem.

Kwaliteit voorop.

“Het concept slaat aan, dat is geweldig. We hadden niet verwacht dat het zó hard zou gaan. We serveren topkwaliteit voor een goede prijs. Iedere zes weken ontwikkelen we een nieuwe menukaart met vier voor-, hoofd- en nagerechten. Alles biologisch, een aantal vega en vegan gerechten. We importeren onze eigen wijn en schenken frisrank uit Italië, zonder rommel. We doen het op onze eigen manier, soms een tikkeltje tegendraads, maar altijd met hoge kwaliteit.”

Rust in de tent.

“Daar sluit Online Gastheer naadloos bij aan. Het is een extra stukje service. Willen gasten bij aankomst een glaasje witte port met een kaasplankje? Prima, regel ik. Slecht ter been? Dan zet ik je toch aan een lage tafel. Alles kan hier maar ik moet het wel weten. Dankzij Online Gastheer beschik ik over een overzichtelijke database waarin ik alles bijhoud. Ideaal. Voorheen schreef ik alle reserveringen zelf in een chaotische agenda. Een foutje is dan snel gemaakt. Sinds ik OG gebruik, maak ik geen fouten meer. Het geeft me een stukje rust en daar ben ik heel blij mee.