5
  min lezen

Flexwerk en vrijmibo

Kijkje in de werksfeer - update!

Roxy de Groot
September 14, 2020
Inspiratie Post

Eind 2019 hebben jullie een kijkje gekregen in de werksfeer van Online Gastheer. Dit ging natuurlijk over ons unieke 1.5 uur-rooster. Een geweldige collega, enkele maanden en een nieuw kantoor later is het tijd voor een update. Hoe gaat het nu met het rooster? En met ons? Hoe zijn we ontwikkeld sinds december? Ga lekker zitten, pak een kop thee en waan je in de sferen van Online Gastheer.

Altijd scherp

Laten we beginnen met de hamvraag: werken we nog even heilig met het anderhalf uur rooster - inspired by het boek Altijd scherp van Jim Loehr? Yes, we do! We zweren er nog steeds bij. Maar boekenwurm Jonathan legt zich niet neer bij één methode. Hij blijft onderzoeken, ontdekken en proberen. As we speak heeft is hij weer iets aan het uittesten: 25 minuten werken, taak afronden. 5 minuten pauze. Dit maximaal vier keer herhalen, grote pauze houden. En dan weer opnieuw. "Jonathan, hoe vind je het gaan?" "tijdsdruk, niet nice". Ik vraag me af of dit een blijvertje is. Nou goed, de rest van het team blijft veilig bij de blokken van anderhalf uur. En dat loopt, nog steeds, als een trein.

De OG-band

We hebben een nieuwe hobby. Iets in de trant van Eric Clapton. Inderdaad, we spelen gitaar. En daar heb je een instrument voor nodig. Natuurlijk pakken wij als als Online Gastheer uit. We hebben niet een, niet twee, maar vijf gitaren op kantoor staan - op een goede dag. Een van Rick, gloednieuw uit de winkel. Aangeschaft van zijn zuurverdiende loon. Twee van Glen, die al jaren en jaren speelt. Hij is zó goed! En de andere twee... Niemand weet eigenlijk waar die vandaan komen. In de pauzes leren we elkaar nieuwe akkoorden, spelen we liedjes samen en pushen we elkaar om te zingen. Dat laatste gebeurt nog te weinig als je het mij vraagt. Maar wat is het gezellig!

Flex werkplek

Niet alle teamleden van Online Gastheer werken ook fulltime voor ons. Roxy bijvoorbeeld, werkt twee dagen op kantoor en spendeert haar overige dagen op de universiteit. Timo is trotste eigenaar van zijn eigen bedrijf Clarity Concepts en werkt daarom afwisselend voor ons en voor zichzelf. Toch vinden we het fijn om Timo erbij te hebben als hij niet voor OG aan het werk is. Daarom bieden we voor hem een flexwerkplek aan in ons kantoor in Deventer. We hebben de ruimte ervoor, dus waarom niet? Hij geeft daarbij graag zijn kritische mening op ons werk, altijd handig. Als vrienden van de teamleden wat focus-uurtjes willen, zijn ze welkom bij ons op kantoor als flexwerker. Ook komen onze klanten uit Deventer af en toe even langs om een praatje te maken of iets door te geven. Ze zijn altijd welkom en dat weten ze ook. We helpen elkaar hiermee. Omdat we om je geven!

OG gym

Tijdens de huidige corona-situatie is het een extra uitdaging om fit te blijven. Gelukkig heeft ons kantoor een leegstaande zolder in onze favoriete kleur: OG-oranje. Is de focus even op? Dan gaan we met z'n allen graag even sporten. We maken gebruik van de middelen die we hebben: tafels, stoelen, bankjes, elkaar... Wie kan de meeste push-ups, squats of sit-ups? En wie kan Roxy het vaakst omhoog drukken?

Vrijmibo

Na een hectische week blazen we graag stoom af. Daarom houden we net als elk levend, jong bedrijf een vrijdag middag borrel, ook wel vrijmibo. Om vijf uur stipt gooien we de laptops dicht, halen we wat bierries en snackies, en gaan we genieten. Vrienden zijn welkom en komen graag langs. We praten over het leven, de liefde en drinken wat. Op een goede dag komt onze vriend Niels langs om wat plaatjes te draaien. Zo'n borrel zorgt - naast veel plezier - ook voor het nader tot elkaar komen van de teamleden. Samen een drankje ophebben schept een band, toch?